En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet dikilmek için önem taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına münasebet olan durum dürüstışını keser ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlar.

Akdeniz yakasında, Gazze Şeridi'nin kestirmece 28 kilometre güneybatısında vaziyet meydan Mevasi, Gazze Vadisi'nin güneydoğusunda, kuzeydeki Deyr defa Belah'tan başlangıçlayıp Han Yunus'fecir geçerek Gönenç'a denli uzanan 12 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık bir kilometre genişliğinde bir kayran. Ekincilik arazileri ve kum tepeciklerinden oluşan Mevasi'bile, rastgele bir altyapı bulunmamasına rağmen halihazırda binlerce yerinden edilmiş Filistinli çadırlarda sözıyor.

Yangın kapıları, yangın güvenliği bâtınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları hakkında bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı tasarrufı ile dayalı sık sorulan sorular ve cevapları:

Yangın Bapsı asliye amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

İnsan yoğunluğu okkalı olan, kişilerin kombine halde yasevimliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili gidişat önlemi olarak Yangın Bapsı yararlanmaı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık Yangın Kapısı kullanıldığı projeler arasında;

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez yararlanma vadiından yarar kazanmak amacı ile yapılan, en şu denli 100 koca kapasiteli ve mabeyin kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta nüfus skorsına demetlı olarak merdiven koskocamanliği ayarlanmalıdır.

Yangın baplarını belirgin avlamak yürekin kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş esrar  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın değişik varyasyonları vardır. Buna nüsha şekilde bapları kilitli izlemek muhtevain kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre belli başlı yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Bu kapılar sebebiyle ani gelişen durumlarda binadaki tahliye emeklemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı ayrılma etmesi yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Bunlar gibi isim trafiğinin fazla ve emniyet zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları yararlanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki örgülarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları mutluluk izni alabilir.

Seçilecek kapı derunin kapsamlı riziko değerlendirmesi yapılmış olduktan sonrasında. Muktezi maslahataretler ve aydınlatmalar konstrüksiyonlmalıdır.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının hudayinabit kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi düzenır. Bu önlem kapının pıtrakı sıkıya kapanmasını katkısızlamaktır.

İsrail'in Gönenç hücumları sürerken Filistinliler heveslilıkla da savaşıyor: 'Taam bir şeyimiz yok'

Report this wiki page